Παρνασσός Project

Parnassos Project

7

Βουνό Παρανασσού

Ο Παρνασσός είναι ένα ασβεστολιθικό βουνό στην κεντρική Ελλάδα που δεσπόζει πάνω από τους Δελφούς, βόρεια του Κορινθιακού κόλπου, και προσφέρει γραφική θέα στους γύρω ελαιώνες και την ύπαιθρο. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το βουνό αυτό ήταν ιερό για τον Διόνυσο και τα διονυσιακά μυστήρια- ήταν επίσης ιερό για τον Απόλλωνα και τις νύμφες του Κορυδαλλού, και ήταν το σπίτι των Μουσών.

Ο Παρνασσός είναι μια από τις μεγαλύτερες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και ένα από τα υψηλότερα ελληνικά βουνά. Εκτείνεται σε τρεις δήμους, δηλαδή της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του. Το υψόμετρό του είναι 2.457 μέτρα και η ψηλότερη κορυφή του είναι ο Λιάκουρας.

Ο Εθνικός Δρυμός

Η σημαντική βιοποικιλότητα, τόσο στη χλωρίδα όσο και στην πανίδα, οδήγησε τις αρχές στην ίδρυση του Εθνικού Πάρκου Παρνασσού το 1938, τη χρονιά που ξεκίνησε η συστηματική εξόρυξη βωξίτη.

Ο Δρυμός περιλαμβάνει ένα τοπίο 15.000 εκταρίων (36.000 στρεμμάτων) που απλώνεται στην ορεινή περιοχή μεταξύ Δελφών, Αράχωβας και Αγόριανης. Μεταξύ των ενδημικών ειδών χλωρίδας που προστατεύονται είναι η Κεφαλληνιακή ελάτη και η Παρνασσική παιώνια (Paeonia parnassica). Στο Πάρκο παραθερίζουν αρπακτικά πουλιά και λύκοι, αγριογούρουνα, ασβοί και νυφίτσες.

Wikipedia

2
6

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Οι πλαγιές του Παρνασσού αποτελούνται από δύο χιονοδρομικά τμήματα, την Κελλάρια και τη Φτερόλακκα, που μαζί αποτελούν το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Ένα μικρότερο χιονοδρομικό κέντρο (μόνο δύο συρόμενοι αναβατήρες) που ονομάζεται Γεροντόβραχος βρίσκεται απέναντι από την Κελλαριά σε μια κορυφογραμμή. Ο Παρνασσός εξορύσσεται για το άφθονο απόθεμά του σε βωξίτη, ο οποίος μετατρέπεται σε οξείδιο του αλουμινίου και στη συνέχεια σε αλουμίνιο.

Στο βουνό αυτό σε υψόμετρο 1.600-2.250μ. στις περιοχές Κελάρια και Φτερόλακκα λειτουργεί από το Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Σε υψόμετρο 1.600-2.250μ, στις περιοχές Κελάρια και Φτερόλακκα, βρίσκεται το ΧΚ Παρνασσός. 19 πίστες, 7 διαδρομές, 10 μονοπάτια και 3 μίνι πίστες για αρχάριους συνολικού μήκους 36 χιλιομέτρων, καθώς και 12 διαδρομές εκτός πίστας περιμένουν τους σκιέρ και τους snowboarders κάθε επιπέδου, κάθε χρόνο, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.

Περιηγητικές πτήσεις με ελικόπτερο στον Παρνασσό

Δείτε τα καλύτερα σημεία του Παρνασσού από αέρος σε μια εντυπωσιακή πτήση με ελικόπτερο

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι λίγο διαφορετικό στο ταξίδι σας στον Παρνασσό, γιατί να μην απολαύσετε μια πανοραμική θέα των βουνών από ένα ελικόπτερο;

Αν έχετε πετάξει ποτέ με ελικόπτερο, γνωρίζετε ότι οι δυνατότητές του είναι συναρπαστικές. Η ευελιξία των ελικοπτέρων σημαίνει ότι μπορούν να πετάξουν σχεδόν οπουδήποτε.

Ζήστε την εμπειρία μιας πτήσης με ελικόπτερο για μια συναρπαστική, συναρπαστική πανοραμική θέα των βουνών από το μάτι του πουλιού.

Από τις 24 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ζήστε την εμπειρία της Περιηγητικής Πτήσης με Ελικόπτερο !!!

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις αργίες μέχρι τον Μάρτιο, το Agusta 109 θα εδρεύει και θα επιχειρεί από την Αράχωβα. Κλείστε online την περιηγητική σας πτήση ανά θέση ή για ιδιωτική περιήγηση.

Διάρκεια πτήσης: από 10 λεπτά Τιμή: 120 €/ ανά θέση